Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku  kisjelinu čija je molekularna struktura jednaka onoj koju stvara naše tijelo.

Hijaluronska kisjelina je prirodna aminokisjelina, sastavni dio naših ćelija i međućelijskog  postora.

Ima važnu ulogu u balansu vode u organizmu jer omogućava dobru hidrataciju. Ubrizgavanjem  hijaluronskih filera u kožu povećava se koncentracija vode, a koži se vraća svježina  i mladenački izgled.

Tretmani koji se primjenjuju pri uklanjanju bora zavise od same regije koja se tretira, kao i vrste samih bora. Hijaluronski fileri ublažavaju znakove starenja i poboljšavaju kožu na prirodan način. Vraćaju  izgubljeni volumen i elastičnost te samim tim djeluju na tonus ,podižu jagodice, kožu na obrazima i bradi.

Revitalizuju kožu,smanjuju bore i vraćaju svježinu.

Hijaluronski fileri svoje mjesto pronalaze i kod popunjavanja, tj povjećanja i korekcije usana. Ovo je najbolji vid popunjavanja i povećanja usana, prije svega jer je hijaluron pouzdan filer, prirodan je, ne izaziva alergije, i rezultati su vidljivi  neposredno nakon tretmana.

 

U našoj ordinaciji radimo sa isključivo proverenim brendovima.

 

13.slikaRestylane je vodeći proizvod na tržištu, sa kojim je izvedeno više od jedanaest miliona tretmana širom svijeta. No, za razliku od drugih proizvoda koji se baziraju na hijaluronskoj kisjelini, Restylane nije životinjskog porijekla, što znači da je rizik od alergijskih reakcija ili prenošenja bolesti minimalan.

Restylane omogućava prirodan izgled, a jedinstvena  tehnologija temelji se na hijaluronskoj kisjelini koja je po sastavu vrlo slična hijaluronskoj kisjelini u ljudskom tijelu. Restylane nije toksičan i ne mjenja izraz lica, niti facijalnu expresiju. Kako Restylane nije trajnog karaktera, ne morate se bojati njegovog konačnog djelovanja.